ŠKODA BEZBEDNOST
Upoznajte sisteme za bezbedniju vožnju

Mi u ŠKODI radimo sve da budete bezbedni dok putujete. Ne samo da u naše automobile ugrađujemo najmoderniju tehnologiju koja funkcioniše preventivno i štiti putnike u slučaju nezgode, već želimo i da Vam pokažemo kako možete i sami da utičete na svoju bezbednost.

Za nas rečenica Bezbednost na prvom mestu pre svega znači  – briga o sebi, o svojim putnicima i briga o drugim učesnicima u saobraćaju. Želimo Vam bezbednu vožnju!

Kako da vozite bezbedno

Pored sve napredne tehnologije koja nam je dostupna, lako je prevideti jednu od najvažnijih stvari koja čini svaku vožnju istionski bezbednom. To ste vi, vozači.

Pošto je vozač najvažniji faktor bezbedne vožnje, važno je poznavati osnovna i malo manje važna pravila bezbedne vožnje. To uključuje poznavanje funkcija bezbednosnih sistema i kako ih najbolje koristiti. Pojasnićemo Vam ih kroz dva, svima poznata primera vožnje – gradsku vožnju i duga putovanja.

SISTEMI ASISTENCIJA U NAŠIM MODELIMA

Upoznajte se sa svim sistemima asistencije u modelima ŠKODA.
U svakom vozilu naći ćete sisteme koji će povećati Vaš komfor u bezbednost u svim uslovima vožnje.

SISTEMI ASISTENCIJE BEZBEDNOSTI

Otkrijte sve funkcije na našem interaktivnom web sajtu.

NAJMODERNIJI SISTEMI OSVETLJENJA

Vidljivost vozila igra centralnu ulogu u bezbednosti. Najmoderniji sistemi osvetljenja kod ŠKODA modela garantuju princip "videti i biti viđen".

NAJMODERNIJI SISTEMI OSVETLJENJA

Vidljivost vozila igra centralnu ulogu u bezbednosti. Najmoderniji sistemi osvetljenja kod ŠKODA modela garantuju princip "videti i biti viđen".

BUDITE BEZBEDNI

Dugo pre automobila, ŠKODA je proizvodila bicikle. Sada brinemo o bezbednosti vozača, ali i biciklista. Zajedno delimo iste puteve i samo pažljivim ponašanjem i edukacijom možemo doprineti boljoj saradnji i smanjiti broj opasnih situacija.

Rezultati našeg rada su nagrađeni sa maksimalnih 5 zvezdica dodeljenih većini naših modela na Euro NCAP crash testovima.

POZIV ZA HITNE SLUČAJEVE

Veoma važna funkcija u vezi bezbednosti je Poziv za hitne slučajeve koja je deo ŠKODA Connect usluga i besplatna je tokom celog životnog veka vozila. U slučaju nezgode, automatski se uspostavlja veza sa centrom za vanredne situacije. Podaci kao što su lokacija, pravac i smer, broj putnika i ozbiljnost nezgode, prosleđuju se centru. Profesionalna pomoć stiže u najkraćem mogućem roku.

VAZDUŠNI JASTUCI

Osnovna funkcija vazdušnih jastuka, zajedno sa bezbednosnim pojasevima je da onemogući kontakt tela putnoika sa čvrstim delovima automobila ili da što više umanji posledice takvog kontakta.

POGON NA SVIM TOČKOVIMA

Odabrani modeli ŠKODA mogu biti opremljeni vrhunskim pogonom na svim točkovima koji garantuje optimalne vozne karakteristike i najviši nivo aktivne bezbednosti u svim uslovima, uključujući kipu i sneg. Otkrijte koji modeli mogu biti opremljeni sa pogonom na svim točkovima i kako on funksioniše.

ZAŠTITA DECE

 

Svaki roditelj će se složiti da zaštitu najmlađih nije moguće postići samo pojasevima. Mi smo istog mišljenja i zbog toga ćete u svim modelima ŠKODA naći elemente bezbednosti koji štite sve male putnike.

BEZBEDNOSNA DODATNA OPREMA

Ponuda ŠKODA Originalne dodatne opreme uključuje zakonski obaveznu opremu, ali i artikle koji će Vam biti od koristi u neočekivanim slučajevima.

ZA SVAKI SLUČAJ

BEZBEDNOST

Kakve bezbednosne funkcije poseduje svaki model ŠKODA? Pogledajte u kratkom opisu.

Pošalji zahtev

Saglasnost